Αφιερώματα

Σας καλωσορίζουμε στην καινούργια ενότητα που εγκαινιάζουμε, με τίτλο ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.

Η ενότητα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ, είναι μια προσπάθεια, να αναδείξουμε και να γνωρίσετε, περιοχές της ΕΛΛΑΔΑΣ, που μπορείτε να επισκεφτείτε ή να διαμείνετε στις διακοπές σας.

Στην ενότητα αυτή, θα βρείτε μικρά Αφιερώματα σε Περιοχές.

Είναι μια επιπλέον βοήθεια στην αναζήτησή σας, για να επιλέξετε το τόπο των διακοπών σας.

 

Νομός ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΤΟΛΟ - ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Στο Νομό Αργολίδας και σε απόσταση 8 χλμ. από το Ναύπλιο βρίσκεται το κοσμοπολίτικο Τολό. Ο οικισμός είναι χτισμένος κατά μήκος μιας μεγάλης παραλίας στις ακτές του Αργολικού κόλπου. Το παλιό ψαροχώρι, τοποθετημένο στο εσωτερικό ενός πανέμορφου κόλπου, με ιδιαίτερα φιλόξενους κατοίκους, έχει αναδειχθεί σε φημισμένο Τουριστικό Θέρετρο. Το Τολό, αναπτύχθηκε τουριστικά, εκμεταλλευόμενο την θέση του και την μεγάλη παραλία που διαθέτει. Στην πεντακάθαρη θάλασσά του, θα απολαύσετε το κολύμπι και το ψάρεμα. Η πανέμορφη οργανωμένη παραλία, η λεγόμενη «ψιλή άμμο» έχει την δυνατότητα και τις υποδομές για να ασχοληθείτε με όλα τα θαλάσσια σπόρ. Για την διαμονή σας φροντίζουν, ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα και camping. Εστιατόρια και ταβέρνες θα φροντίσουν για την γευστική σας ξενάγηση στον τόπο. Όσο για την ψυχαγωγία σας, μια μεγάλη ποικιλία από καφενεία, καφετερίες μπαρ, disco και μπουζούκια θα φροντίσουν για αυτό.
Η Αρχαία Ασίνη, η Επίδαυρος, η Τίρυνθα και οι Μυκήνες είναι αρχαιολογικοί τόποι, που αξίζει να επισκεφτείτε.Το Τολό αποτελεί ιδανικό μέρος για κάθε είδος διακοπών, τόσο για χαλάρωση στη καθαρή ελληνική θάλασσα, όσο και για την γνωριμία με την φύση και την Ιστορία του τόπου.

ΝΑΥΠΛΙΟ - ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Το Ναύπλιο είναι η πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας και το κυριότερο λιμάνι της Ανατολικής Πελοποννήσου. Ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας όπου και παρέμεινε μέχρι το 1834. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, την πόλη την ίδρυσε ο Ναύπλιος, γιος του Ποσειδώνα και της νύμφης Αμυμώνης. Στολίδι του αργολικού κόλπου, με στρατηγική θέση, είναι φημισμένη πόλη και τουριστικός προορισμός. Μια πόλη με ιστορία από τα Μυκηναϊκά Έτη μέχρι και την νεότερη ιστορία του ελληνικού έθνους, μαγεύει τον επισκέπτη με την φυσική ομορφιά, την αυθεντικότητα, τον πολιτισμό και την βαριά ιστορία της.
Η πόλη του Ναυπλίου διαθέτει όλες τις υποδομές τόσο για διακοπές όσο και επισκέψεις. Οι βόλτες στα γραφικά στενά, με τις Οθωμανικές κρήνες και στη ρομαντική παραλία, θα σας συναρπάσουν. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τα διατηρητέα νεοκλασικά κτίρια της πόλης, όπως το μέγαρο Άρμανσμπεργκ, κατοικία του αντιβασιλέα της Ελλάδος Άρμανσμπεργκ, καθώς και τον τόπο δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια. Στην πλατεία Συντάγματος λειτουργεί το αρχαιολογικό μουσείο καθώς και παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης.
Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι. Είναι ένα μικρό Ενετικό φρούριο χτισμένο στο νησάκι στην είσοδο του λιμανιού. Το κατασκεύασαν στην θέση που υπήρχε ο βυζαντινός ναός του αγίου Θεοδοσίου και το όνομα του, σημαίνει θαλασσόπυργος. Το 1687 οι Βενετοί του Μοροζίνι, έκτισαν ένα Κάστρο και έδωσαν το όνομα του γιο του Ναύπλιου, τον πολυμήχανο Παλαμήδη. Το ιστορικό φρούριο με τα 1000 σκαλοπάτια του (εναπομείναντα σήμερα 850) είναι πόλος έλξης τουριστών και επισκεπτών. Ακόμα, αξίζει να επισκεφτείτε και την Ακροναυπλία, όπου αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν την ύπαρξη της από τα μυκηναϊκά κιόλας χρόνια.

ΛΥΓΟΥΡΙΟ - ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Σε απόσταση 25 χλμ., από το Ναύπλιο, στο δρόμο προς το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, βρίσκεται το Λυγουριό. Είναι μια από τις μεγαλύτερες κωμοπόλεις του Νομού και αποτελεί την έδρα του Δήμου Ασκληπιείου. Χτισμένο στους πρόποδες του Αραχναίου όρους, εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του με τις μοναδικές ομορφιές του. Το Λυγουριό, άρχισε να αναπτύσσεται εντυπωσιακά από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, με την έναρξη των Επιδαυρίων. Τοποθετημένο στη σκιά του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου, με συνεχή ιστορία από την μυκηναϊκή εποχή και κατάφυτες εκτάσεις, έχει αναδειχθεί σε μια κωμόπολη μοναδικής αξίας.
Στο υψηλότερο σημείο του Λυγουριού, θα δείτε τα λείψανα των τειχών της Αρχαίας Λήσσας. Αξίζει να δείτε την μυκηναϊκή γέφυρα που βρίσκεται έξω από το χωριό Αρκαδικό, τα ερείπια της αρχαίας Πυραμίδας κοντά στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας και το αρχαίο περιπατητικό μονοπάτι του ιερού του Ασκληπιού. Το Λυγουριό διαθέτει επίσης και ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία φυσικής ιστορίας της Ελλάδας. Γνωστό, και ως μουσείο Κωτσιομύτη, από το όνομα του δωρητή των εκθεμάτων, που το ίδρυσε το 1993. Το μουσείο φιλοξενεί μια αξιόλογη συλλογή από η οποία - μεταξύ άλλων - περιλαμβάνει απολιθώματα κορμών, κοραλλιών, ψαριών και ολοκληρωμένες συλλογές Αμμωνιτών, ηλικίας 235.000.000 έως 241.000.000 ετών, από την περιοχή του Ασκληπιείου.
Το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου. Το Ασκληπιείο της Επιδαύρου ήταν από τα μεγάλα πανελλήνια ιερά της αρχαιότητας. Τα οικοδομήματά του, ναοί, αθλητικές εγκαταστάσεις, θέατρο και λουτρά , απλώνονταν σε μια στενή, ορεινή κοιλάδα περιβαλλόμενη από βουνά που αφήνουν μόνον μία διέξοδο προς την θάλασσα.
Δείτε τα καταλύματα που σας προτείνουμε για τον νομό : ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ