Αφιερώματα

Σας καλωσορίζουμε στην καινούργια ενότητα που εγκαινιάζουμε, με τίτλο ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.

Η ενότητα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ, είναι μια προσπάθεια, να αναδείξουμε και να γνωρίσετε, περιοχές της ΕΛΛΑΔΑΣ, που μπορείτε να επισκεφτείτε ή να διαμείνετε στις διακοπές σας.

Στην ενότητα αυτή, θα βρείτε μικρά Αφιερώματα σε Περιοχές.

Είναι μια επιπλέον βοήθεια στην αναζήτησή σας, για να επιλέξετε το τόπο των διακοπών σας.

 

Νομός ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΜΑΣΟΥΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Στην δυτική πλευρά του νησιού της Καλύμνου και βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, βρίσκεται το Μασούρι. Απέχει 9 χλμ. από τη Πόθια και ακριβώς απέναντι από το νησάκι Τέλενδος. Είναι Επίνειο της περιοχής και το πιο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο του Νησιού. Το Μασούρι, είναι οργανωμένο και με τουριστικές υποδομές. Στον οικισμό, θα βρείτε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα όλων των κατηγοριών. Ακόμα θα βρείτε, καταστήματα για τα αναγκαίας σας και μικρές αγορές και μαγαζιά για τα ψώνια σας. Επίσης, πλήθος εστιατόρια και ταβέρνες θα φροντίσουν για την διατροφή σας ενώ την διασκέδασής σας, θα καλύψουν τα καφέ και τα μπαρ της περιοχής.
Η παραλία του θεωρείται μία από τις καλύτερες του νησιού, είναι σημείο αναφοράς και πόλος έλξης των επισκεπτών. Είναι αμμουδερή, μεγάλη σε μήκος, ιδανική για θαλασσιές δραστηριότητες και προσφέρει το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα σε όλο το νησί. Η πλαζ είναι οργανωμένη, με καταγάλανα καθάρια νερά, ιδανική για παιδιά και με καταπληκτική θέα. Μικρά πλοιάρια εκτελούν συχνά δρομολόγια στη διάρκεια της ημέρας στην Τέλενδο και στα αλλά μικρά νησάκια.
Ακόμα, αξίζει να επισκεφθείτε τον Αρχαιολογικό Χώρο του Καστελίου και την εκκλησία της Παναγίας που βρίσκεται κοντά σε αυτόν, καθώς και τα αναρριχητικά πεδία, από τα πιο σπουδαία και φημισμένα, σε όλο το νησιώτικο σύμπλεγμα.
Δείτε τα καταλύματα που σας προτείνουμε για τον νομό : ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ