Αφιερώματα

Σας καλωσορίζουμε στην καινούργια ενότητα που εγκαινιάζουμε, με τίτλο ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.

Η ενότητα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ, είναι μια προσπάθεια, να αναδείξουμε και να γνωρίσετε, περιοχές της ΕΛΛΑΔΑΣ, που μπορείτε να επισκεφτείτε ή να διαμείνετε στις διακοπές σας.

Στην ενότητα αυτή, θα βρείτε μικρά Αφιερώματα σε Περιοχές.

Είναι μια επιπλέον βοήθεια στην αναζήτησή σας, για να επιλέξετε το τόπο των διακοπών σας.

 

Νομός ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΤΑΛΙΔΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Στο Ανατολικό άκρο του Νομού του Ηρακλείου και σε απόσταση 33 χλμ από το λιμάνι του Ηρακλείου, βρίσκεται η Σταλίδα. Ο Οικισμός, ο νεότερος του Δήμου, είναι ένας από τους πλέον δημοφιλής Τουριστικούς Προορισμούς της Ανατολικής Κρήτης. Η Σταλίδα, είναι οργανωμένη και αναπτυγμένη Τουριστικά και σε αντίθεση με αλλά θέρετρα, προσφέρεται για πιο ήσυχες, οικογενειακές διακοπές. Διαθέτει ξενοδοχειακές μονάδες, όλων των τύπων και κατηγοριών καθώς και επιπλωμένα διαμερίσματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Για την διατροφή σας, οι επιλογές είναι πολλές, στις παραδοσιακές ταβέρνες και στα εστιατόρια της περιοχής. Όσο για την διασκέδασή σας, υπάρχει πληθώρα από στέκια, καφέ, μπαρ, και beach bars, κυρίως κατά μήκος της παράλιας. Ακόμα μπορείτε να βρείτε, μαγαζιά με τουριστικά είδη, εμπορικά και μικρές αγορές για τα ψώνια σας, γραφεία με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και τουριστικά γραφεία.
Η καρδιά και ο πόλος έλξης του θέρετρου είναι η παραλία της. Υπέροχη, οργανωμένη και αβαθής, με μεγάλο μήκος, με ψιλή άμμο και ανοικτή στην θάλασσα του Κρητικού Πελάγους. Διαθέτει, όλων των ειδών τις θαλασσιές δραστηριότητες και είναι πιο ήσυχη από τις άλλες.
Ο παραθεριστικός οικισμός, τοποθετημένος σε στρατηγική θέση στο κέντρο της Κρήτης, προσφέρει την δυνατότητα για μονοήμερες αποδράσεις στα περισσότερα αξιοθέατα και τις παραλίες του Νησιού. Τα χωριά Μοχός, Κράσι και το Οροπέδιο Λασιθίου, με την Μονή Κεράς με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες της, προσφέρουν συγκινήσεις και εικόνες, γεμάτες με την ιδιαίτερη ομορφιά της Κρήτης. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Ηράκλειο με το φημισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο του και το Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού, καθώς και τα γειτονικά Μάλια όπου βρίσκεται το Μινωικό Ανάκτορο, το τρίτο σε σημασία μινωικό παλάτι στην Κρήτη. Ο παραθεριστικός οικισμός, αποτελεί τον εναλλακτικό προορισμό καλύπτοντας τις ανάγκες για ήσυχες, οικογενειακές διακοπές και εξορμήσεις σε όλη την Κρήτη.
Δείτε τα καταλύματα που σας προτείνουμε για τον νομό : ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ