Αφιερώματα

Σας καλωσορίζουμε στην καινούργια ενότητα που εγκαινιάζουμε, με τίτλο ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.

Η ενότητα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ, είναι μια προσπάθεια, να αναδείξουμε και να γνωρίσετε, περιοχές της ΕΛΛΑΔΑΣ, που μπορείτε να επισκεφτείτε ή να διαμείνετε στις διακοπές σας.

Στην ενότητα αυτή, θα βρείτε μικρά Αφιερώματα σε Περιοχές.

Είναι μια επιπλέον βοήθεια στην αναζήτησή σας, για να επιλέξετε το τόπο των διακοπών σας.

 

Νομός ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΕΛΑΤΗ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Στον Νομό Ιωαννίνων στο Δήμο Ζαγορίου, βρίσκεται η Ελάτη. Ανήκει στο σύμπλεγμα των Ζαγοροχωριών, στο βόρειο τμήμα του όρους Μιτσικέλι και ακριβώς απέναντι από τη χαράδρα του Βίκου. Απέχει 30χλμ από την πόλη των Ιωαννίνων και είναι χαρακτηρισμένος ως Παραδοσιακός Οικισμός. Το όνομά του ο οικισμός το πήρε, από τα δέντρα που το περιβάλουν, όπου το εμπόριο τους, ήταν η κύρια δραστηριότητα των κατοίκων. Η Ελάτη είναι ένας ορεινός Οικισμός, σε υψόμετρο 960μ και με εξαίρετο κλίμα. Είναι χτισμένος αμφιθεατρικά, σε μια καταπράσινη περιοχή με δάση από έλατα και με εξαιρετική θέα προς τα γύρω κατάφυτα βουνά και την χαράδρα του Βίκου.
Χαρακτηρισμένος ως Παραδοσιακός Οικισμός συμβαδίζει, σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Ζαγορίου. Μέσα από τα λιθόστρωτα μονοπάτια που καταλήγουν σε πέτρινες σκαλιστές βρύσες θα συναντήστε, αρχοντικά πετρόκτιστα σπίτια. Την πέτρα, κύριο οικοδομικό στοιχειό, θα την αντικρύσετε σε ότι είναι φτιαγμένο από ανθρώπινο χέρι. Τα γεφύρια, οι νερόμυλοι και οι εκκλησίες είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα Ζαγορίτικης Αρχιτεκτονικής, Αισθητικής και Μαστοριάς. Για την διαμονή σας, ο Οικισμός διαθέτει Ξενώνες και Παραδοσιακά καταλύματα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και πολυτέλειες. Επίσης εστιατόρια και ταβέρνες θα σας ξεναγήσουν στην Ζαγορίτικη κουζίνα.
Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το εργαστήριο αργαλειού, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που είναι χτισμένη το 1806, το πέτρινο γεφύρι στο "μύλο", το εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας καθώς της Παναγίας που βρίσκεται μέσα στο δάσος. Κλείνοντας θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα Ζαγοροχώρια και ιδιαίτερα η Ελάτη με τον παραδοσιακό γραφικό χρώμα της, το φυσικό της κάλλος και την Ζαγορίτικη φιλοξενία και παράδοση, προσφέρει στους επισκέπτες τόσο στιγμές γαλήνης και ηρεμίας όσο και στιγμές δράσης, με περιπάτους και εξορμήσεις στη γύρω περιοχή.
Δείτε τα καταλύματα που σας προτείνουμε για τον νομό : ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ