Αφιερώματα

Σας καλωσορίζουμε στην καινούργια ενότητα που εγκαινιάζουμε, με τίτλο ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.

Η ενότητα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ, είναι μια προσπάθεια, να αναδείξουμε και να γνωρίσετε, περιοχές της ΕΛΛΑΔΑΣ, που μπορείτε να επισκεφτείτε ή να διαμείνετε στις διακοπές σας.

Στην ενότητα αυτή, θα βρείτε μικρά Αφιερώματα σε Περιοχές.

Είναι μια επιπλέον βοήθεια στην αναζήτησή σας, για να επιλέξετε το τόπο των διακοπών σας.

 

Νομός ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Τα Καλύβια Πεζούλας, είναι ένα πανέμορφο χωριό που βρίσκεται Νοτιοδυτικά της Καρδίτσας και σε απόσταση 32 χλμ. απο τις ακτές της Λίμνης Πλαστήρα. Στον οικισμό, λειτουργούν ταβέρνες, καφετέριες, μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα, πολυτελή ξενοδοχεία, υπέροχοι γραφικοί ξενώνες και μπαράκια που σφύζουν από ζωή. Ακόμα αξίζει να δοκιμάσετε τις ντόπιες παραδοσιακές γεύσεις, την πέστροφα και τον σολομό στα κάρβουνα.
Η λίμνη Ν. Πλαστήρα βρίσκεται, σε υψόμετρο 800 μέτρων. Δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950, φέρει το όνομα του εμπνευστή του έργου Νικόλαου Πλαστήρα και είναι πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Η τεχνητή λίμνη έχει χαρακτηριστικά και βιοποικιλότητα που θα ήταν άδικο να αναφερθούν σε δυο γραμμές. Άλλωστε είναι αμέτρητα να άρθρα που έχουν γραφτεί για αυτήν.
Τόσο στα Καλύβια Πεζούλας όσο και στην Λίμνη Πλαστήρα, δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να χαλαρώσει, να θαυμάσει την φύση, να ασχοληθεί με δραστηριότητες στην λίμνη και στα γύρο βουνά, να επισκεφθεί τα μοναστήρια, να πάρει μέρος σε εκδηλώσεις και στα πανηγύρια της περιοχής. Δεν είναι τυχαίο, που ο τόπος αυτός με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος και τις ιδιαίτερα αναπτυγμένες υποδομές, προσφέρετε για αναψυχή και πνευματική ξεκούραση, όλες τις εποχές του έτους. Δίκαια, είναι ένας από τους πιο Δημοφιλής Τουριστικούς Προορισμούς στην ΕΛΛΑΔΑ.
Δείτε τα καταλύματα που σας προτείνουμε για τον νομό : ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ