Αφιερώματα

Σας καλωσορίζουμε στην καινούργια ενότητα που εγκαινιάζουμε, με τίτλο ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.

Η ενότητα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ, είναι μια προσπάθεια, να αναδείξουμε και να γνωρίσετε, περιοχές της ΕΛΛΑΔΑΣ, που μπορείτε να επισκεφτείτε ή να διαμείνετε στις διακοπές σας.

Στην ενότητα αυτή, θα βρείτε μικρά Αφιερώματα σε Περιοχές.

Είναι μια επιπλέον βοήθεια στην αναζήτησή σας, για να επιλέξετε το τόπο των διακοπών σας.

 

Νομός ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΔΙΣΠΗΛΙΟ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Το ΔΙΣΠΗΛΙΟ, είναι ένα όμορφο γραφικό χωριό. Απέχει 7 χλμ. από την Καστοριά και το όνομά του, το πήρε από το σπήλαιο που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 500 μ. από τον οικισμό. Είναι χτισμένο στην όχθη της λίμνης της Καστοριάς και παρουσιάζει ιδιαίτερο ιστορικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον. Στο Δισπηλιό λειτουργούν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις των επισκεπτών. Ακόμα θα βρείτε ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ, και κέντρα διασκεδάσεως. Στον οικισμό θα δείτε τoν πρώτο πασσαλόκτιστο λιμναίο νεολιθικό οικισμό, που ειναι ένας από τους σημαντικότερους και παλαιότερους στην Ευρώπη. Στη θέση του προϊστορικού οικισμού έχει γίνει πλήρης αναπαράσταση με καλύβες από κλαδιά και λάσπη κτισμένες πάνω στη λίμνη. Έτσι ο επισκέπτης έχει μια σαφή εικόνα για την καθημερινή ζωή των προϊστορικών ανθρώπων.
Η πόλη της Καστοριάς, είναι μια από τις γραφικότερες πόλεις της Μακεδονίας και πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Απλώνεται αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 620μ. πάνω σε μια χερσόνησο, που εισχωρεί στη λίμνη Ορεστιάδα, στην σκιά των εντυπωσιακών ορεινών όγκων, του Γράμμου και του Βίτσιου. Η λίμνη, θεωρείτε η ωραιότερη της Ελλάδας και έχει κηρυχθεί <<Μνημείο Φυσικού Κάλλους>>. Η επίσκεψη στα περίφημα αρχοντικά της Καστοριάς και τα Βυζαντινά μνημεία της πόλης και των περίχωρων, θα σας μείνει αξέχαστη. Τα μουσεία, οι βυζαντινές εκκλησίες και η φιλοξενία των κατοίκων της θα σας εντυπωσιάσουν.
Δείτε τα καταλύματα που σας προτείνουμε για τον νομό : ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ