Αφιερώματα

Σας καλωσορίζουμε στην καινούργια ενότητα που εγκαινιάζουμε, με τίτλο ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.

Η ενότητα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ, είναι μια προσπάθεια, να αναδείξουμε και να γνωρίσετε, περιοχές της ΕΛΛΑΔΑΣ, που μπορείτε να επισκεφτείτε ή να διαμείνετε στις διακοπές σας.

Στην ενότητα αυτή, θα βρείτε μικρά Αφιερώματα σε Περιοχές.

Είναι μια επιπλέον βοήθεια στην αναζήτησή σας, για να επιλέξετε το τόπο των διακοπών σας.

 

Νομός ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΛΗΞΟΥΡΙ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Στο όμορφο Νησί της Κεφαλονιάς και στη χερσόνησο της Παλικής, βρίσκεται το Ληξούρι. Είναι η πρωτεύουσα του Δήμου και η δεύτερη σε μέγεθος πόλη, της Κεφαλονιάς. Βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Νησιού, απέναντι από το Αργοστόλι που επικοινωνούν μεταξύ τους, με τακτικά δρομολόγια φέρι μπώτ. Η πόλη είναι κτισμένη στη θέση, της Αρχαίας Πάλης, που αναφέρεται από τον Παυσανία και σε μικρή απόσταση από την Ομηρική Ιθάκη του Οδυσσέα. Πρωτοεμφανίζεται με τα όνομα Ληξούρι, στις αρχές του 17ου αιώνα. Η περιοχή, εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την φυσική ομορφιά της και την ποικιλομορφίας του εδάφους της. Καταπράσινοι λοφίσκοι εναλλάσσονται με όμορφες ακρογιαλιές και το βαθύ πράσινο του βουνού, με το βαθύ μπλε της θάλασσας. Δεν είναι τυχαίο που οι ντόπιοι, την αποκαλούν μικρό Παρίσι και αναφέρεται, στους περισσότερους τουριστικούς οδηγούς, ως ένας από τους δημοφιλέστερος προορισμούς της Ελλάδας.
Το Ληξούρι, διατηρεί το παραδοσιακό της χρώμα και είναι από τις πιο γραφικές πόλεις του νησιού. Πολλά είναι τα αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε και να επισκεφτείτε και η βόλτα σας στην πόλη, θα σας βάλει στο Κεφαλονίτικο πνεύμα και την αισθητική της. Θα σας δοθεί η ευκαιρία, να συναντήστε και να θαυμάσετε παραδοσιακά σπίτια, αρχοντικά, εκκλησίες και Ιστορικά Μνημεία, διατηρημένα και ανακατασκευασμένα τα περισσότερα. Η πόλη διαθέτει όλες τις υποδομές, δημοσιές υπηρεσίες και οργανισμούς. Θα βρείτε μαγαζιά και εμπορικά καταστήματα όλων των τύπων, ώστε να μην σας λείψει τίποτα, από τα απαραίτητα και να περάσετε ευχάριστα και ξέγνοιαστα, στις διακοπές σας. Για την διαμονή σας, θα φροντίσουν ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κατοικίες όλων των κατηγοριών. Όσο για την διατροφή σας, η κεφαλλονίτικη κουζίνα με τοπικά φαγητά και τους μεζέδες θα σας δώσουν μια άλλη άποψη, συνοδευμένη πάντα με τα τοπικούς οίνους. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε και να απολαύσετε, τα Γλυκά και τις πολλές άλλες τοπικές νοστιμιές. Η διασκέδαση και η νυχτερινή ζωή είναι κάτι το δεδομένο για το νησί, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Στο Ληξούρι, υπάρχει πλήθος από όμορφες παραλίες, οι περισσότερες είναι οργανωμένες με δυνατότητες για θαλασσιές δραστηριότητες. Πέραν των φημισμένων, υπάρχουν και άλλες παραλίες, μικρές και απομονωμένες σε μαγευτικά τοπία, γνωστές στους ντόπιους, που αξίζει να επισκεφτείτε. Τα χαρακτηριστικά του τόπου και των κατοίκων, με το ανοικτό πνεύμα, τον σκωπτικό χαρακτήρα και το κέφι, με ιδιαίτερα αναπτυγμένο το αίσθημα της φιλοξενίας, θα σας προσφέρουν ευχάριστη διαμονή, ψυχαγωγία και ξεχωριστές διακοπές.

ΠΟΡΟΣ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Ο Πόρος, βρίσκεται στο Νοτιοανατολικό Άκρο του Νησιού της Κεφαλονιάς. Απέχει 14 χλμ. από το Αργοστόλι και είναι το μεγαλύτερο δημοτικό διαμέρισμα του νεοσύστατου Δήμου Ελειού - Πρόννων. Είναι παραθαλάσσια κωμόπολη και ένα από τα κυριότερα λιμάνια του νησιού, με ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι της Κυλλήνης που βρίσκεται απέναντι. Στην περιοχή που βρίσκεται η σημερινή πόλη, άκμαζε η Αρχαία Πόλη των Πρόννων. Ο οικισμός, βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον, πνιγμένος στα δέντρα που κατεβαίνουν ως τη θάλασσα. Συνδυάζει άριστα το βουνό με την θάλασσα και το πράσινο με το βαθύ γαλάζιο. Είναι τουριστικά ανεπτυγμένος, οργανωμένος και διαθέτει ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κατοικίες. Ακόμα, μπορείτε να βρείτε εμπορικά καταστήματα και μικρές αγορές για τα ψώνια σας. Ταβέρνες και εστιατόρια φροντίζουν για την διατροφή σας και για την διασκέδασή σας υπάρχουν καφετερίες και μπαράκια δίπλα στη θάλασσα.
Η παραλία, με μήκος 2 χλμ, θεωρείται μια από τις καλύτερες του νησιού. Έχει καθάρια καταγάλανα νερά, ακρογιαλιές με αμμουδιές, απάνεμα λιμανάκια και είναι ιδανική για κάθε είδους θαλασσιές δραστηριότητες. Στην περιοχή βρίσκεται και το φαράγγι του Πόρου. Είναι ένα από τα ομορφότερα και σημαντικότερα γεωλογικά φαινόμενα στην Κεφαλονιά. Η χαράδρα του, με βάθος 80 μ. και σχεδόν κάθετες απότομες πλάγιες, θα σας συναρπάσει. Το τοπίο, άγριο και επιβλητικό, είναι δεμένο με μύθους και θρύλους. Η περιοχή παρουσιάζει και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, με ευρήματα ανασκαφών που χρονολογούνται από την Μυκηναϊκή περίοδο. Πρόκειται για ένα από τους καλύτερα διατηρημένους τάφους που χρονολογείται από το 1400 π.Χ.
Ο Πόρος συνδυάζει σχεδόν τα πάντα, από τον οργανωμένο οικισμό με την καταπληκτική παραλία πνιγμένη στο πράσινο, τα βουνά που βουτούν στην θάλασσα, τις άγριες συναρπαστικές χαράδρες, τα μαγευτικά τόπια που εναλλάσσουν χρωματισμούς με το πράσινο και το μπλε και αρχαιολογικά ευρήματα που σας πάνε πίσω στον χρόνο.

ΠΕΣΣΑΔΑ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Στο νοτιοδυτικό τμήμα του Νησιού της Κεφαλονιάς και συγκεκριμένα στον Δήμο Λειβαθούς, βρίσκονται τα Κουντουράτα Πεσσάδας. Ο οικισμός, απέχει 10 χλμ. από το Αργοστόλι και 35 χλμ. από το λιμάνι του Πόρου. Είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό με τουριστική κίνηση λόγο στου ιδιαίτερου χαρακτήρα και του φυσικού της κάλλους. Η εναλλαγή του τοπίου, με την θάλασσα, το βουνό και την πεδιάδα, συνδυάζονται αρμόνικα.. Η περιοχή, διαθέτει υποδομές που συνεχώς βελτιώνονται. Θα βρείτε, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα, εμπορικά και μικρές αγορές για τα αναγκαία και τις αγορές σας. Ακόμα, ταβέρνες με τοπικά φαγητά και μεζέδες θα φροντίσουν να σας ξεναγήσουν στην ντόπια κουζίνα.
Η ακτογραμμή με μήκος 24 χλμ. προσφέρει παραλίες με γραφικούς κολπίσκους και απόκρημνα βραχώδη σημεία, καθεμία της με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οι περισσότερες ακτές, που αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών και είναι πανέμορφες, αμμώδεις με έχουν εύκολη πρόσβαση για τους λουόμενους. Η Πεσσάδα διαθέτει και ένα μικρό γραφικό λιμανάκι σε μια όμορφη μικρή παραλία. Πανέμορφη και ήσυχη, είναι ιδανική για όσους αποφεύγουν τις πολυσύχναστες πλαζ. Τα Κουντουράτα Πεσσάδας, προσφέρουν στον επισκέπτη ότι χρειάζεται και επιθυμεί, σε έναν τόπο όπου κυριαρχεί, το πράσινο και το γαλάζιο, ιδανικός συνδυασμός για ήσυχες και ξέγνοιαστες διακοπές.
Δείτε τα καταλύματα που σας προτείνουμε για τον νομό : ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ