Αφιερώματα

Σας καλωσορίζουμε στην καινούργια ενότητα που εγκαινιάζουμε, με τίτλο ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.

Η ενότητα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ, είναι μια προσπάθεια, να αναδείξουμε και να γνωρίσετε, περιοχές της ΕΛΛΑΔΑΣ, που μπορείτε να επισκεφτείτε ή να διαμείνετε στις διακοπές σας.

Στην ενότητα αυτή, θα βρείτε μικρά Αφιερώματα σε Περιοχές.

Είναι μια επιπλέον βοήθεια στην αναζήτησή σας, για να επιλέξετε το τόπο των διακοπών σας.

 

Νομός ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΠΑΡΟΣ - ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ Στο νησιώτικο σύμπλεγμα των Κυκλάδων και στο Νησί της Πάρου βρίσκεται, η Παροικία. Είναι η πρωτεύουσα του νησιού, το οικονομικό κέντρο και λιμάνι του. Το όνομά της το οφείλει, στους παροίκους, που εγκαταστάθηκαν στην πόλη τα παλαιά χρόνια. Η Χώρα της Πάρου, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού και στο μέσο του. Καταλαμβάνει όλο τον χώρο του κόλπου, εκτείνεται από το λιμάνι έως τις παρυφές του λόφου και είναι κτισμένη στην θέση της αρχαίας πόλης. Αποτελεί πόλο έλξης τουριστών για τις Κυκλάδες και είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς. Η Πόλη διατηρεί σε μεγάλο βαθμό την Κυκλαδική αισθητική και αρχιτεκτονική της και παρόλο την αλματώδη τουριστική της ανάπτυξη, φροντίζει και διατηρεί την παραδοσιακή ταυτότητά της, την γραφικότητα του τόπου και την γοητεία του τοπίου της.
Η Χωρά, οργανωμένη, με υποδομές και ανέσεις, φροντίζει ώστε ο επισκέπτης να περάσει απρόσκοπτα όμορφες διακοπές. Διαθέτει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και όλων των ειδών τα καταστήματα και τα μαγαζιά, για τα αναγκαία και τα ψώνια σας. Ακόμα, υπάρχει μεγάλος αριθμός καταλυμάτων από σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα όλων των κατηγοριών καθώς και κάμπινγκ. Επίσης τα εστιατόρια, με ξένη και ελληνική κουζίνα και οι ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία θα φροντίσουν για την διατροφή σας. Καφετερίες και καφέ, τα περισσότερα με θεά το λιμάνι και την θάλασσα, θα σας προσφέρουν ώρες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Όσο για την διασκέδαση σας, η Παροικία είναι φημισμένη για την νυχτερινή ζωή της.
Οι παραλίες στην παροικία και την γύρω περιοχή, είναι φημισμένες, υπεροχές και με διαφορετικά χαρακτηριστικά η καθεμία τους. Οι περισσότερες, είναι οργανωμένες με υποδομές, εύκολη πρόσβαση και ιδανικές θαλάσσιες δραστηριότητες. Επισκέψεις που σας προτείνουμε είναι στην Εκατονταπυλιανή, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Αρχαίο Νεκροταφείο, στον λόφο του Ενετικού Κάστρου και στο Ιερό του Ασκληπιού.
Δείτε τα καταλύματα που σας προτείνουμε για τον νομό : ΚΥΚΛΑΔΩΝ