Αφιερώματα

Σας καλωσορίζουμε στην καινούργια ενότητα που εγκαινιάζουμε, με τίτλο ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.

Η ενότητα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ, είναι μια προσπάθεια, να αναδείξουμε και να γνωρίσετε, περιοχές της ΕΛΛΑΔΑΣ, που μπορείτε να επισκεφτείτε ή να διαμείνετε στις διακοπές σας.

Στην ενότητα αυτή, θα βρείτε μικρά Αφιερώματα σε Περιοχές.

Είναι μια επιπλέον βοήθεια στην αναζήτησή σας, για να επιλέξετε το τόπο των διακοπών σας.

 

Νομός ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ - ΛΑΡΙΣΑ

ΛΑΡΙΣΑΣ Στα ανατολικά της Λάρισας, στους πρόποδες του Κίσαβου βρίσκεται το Κόκκινο Νερό. Πρόκειται για έναν παραδοσιακό, παραθαλάσσιο οικισμό που το όνομα του, το οφείλει στο χρώμα του νερού, που αναβλύζει από την φημισμένη πηγή της περιοχής. Ο οικισμός, από τους παλαιότερους της περιοχής, παρά την τουριστική κίνηση και την φήμη του, διατηρεί τον χαρακτήρα και τους δεσμούς του με τοπίο και την φύση. Διαθέτει μικρές τουριστικές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια όλων των κατηγοριών. Στο χωριό θα βρείτε μαγαζιά και καταστήματα για τα αναγκαία σας και την λαϊκή αγορά που λειτουργεί καθημερινά. Στην παραλία, ταβέρνες και εστιατόρια πάνω στο κύμα, θα φροντίσουν για την διατροφή σας.
Σημείο αναφοράς, η φημισμένη Ιαματική πηγή της, γνωστή για το ιαματικό κόκκινο ανθρακούχο νερό, που οφείλει το χρώμα του στα μεταλλικά άλατα που περιέχει. Χαρακτηριστικό της περιοχής και πρωταγωνιστής, είναι η φύση που περιβάλει τον τόπο. Το τοπίο μαγικό και ονειρεμένο με τα βουνά να καταλήγουν στην θάλασσα και να μοιράζονται, τις αποχρώσεις του πρασίνου και του μπλε. Χλωρίδα με Δάση και την αντίστοιχη πανίδα και ρέματα που διαπερνούν και διασχίζουν τον τόπο, δίνουν ζωή και χρώματα. Όσο αφόρα την ακτή, είναι μια ενιαία παραλία από μονή της και έχετε να επιλέξετε ανάμεσα, στο βότσαλο και την άμμο. Είναι απέραντη, ήσυχη και με ρηχά πεντακάθαρα νερά. Είναι ιδανική για κολύμπι ψάρεμα και θαλασσιές δραστηριότητες.
Με ορμητήριο τον οικισμό, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα για μικρές εξορμήσεις σε περιοχές και αξιοθέατα. Το φαράγγι της Καλυψούς με τους τρεις υπέροχους καταρράχτες, η μονή του Αγίου Δημητρίου και τα χωριά του Κίσαβου, με την πυκνή βλάστηση και τις καστανιές, είναι μέρη που σας προτείνουμε. Ο οικισμός του κόκκινου νερού, έχει όλα τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες, ώστε να απολαύετε ευχάριστες διακοπές, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, μέσα στην φύση και τον καθαρό αέρα.
Δείτε τα καταλύματα που σας προτείνουμε για τον νομό : ΛΑΡΙΣΑΣ