Αφιερώματα

Σας καλωσορίζουμε στην καινούργια ενότητα που εγκαινιάζουμε, με τίτλο ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.

Η ενότητα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ, είναι μια προσπάθεια, να αναδείξουμε και να γνωρίσετε, περιοχές της ΕΛΛΑΔΑΣ, που μπορείτε να επισκεφτείτε ή να διαμείνετε στις διακοπές σας.

Στην ενότητα αυτή, θα βρείτε μικρά Αφιερώματα σε Περιοχές.

Είναι μια επιπλέον βοήθεια στην αναζήτησή σας, για να επιλέξετε το τόπο των διακοπών σας.

 

Νομός ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΛΑΣΙΘΙ

ΛΑΣΙΘΙΟΥ Ο Άγιος Νικόλαος, είναι η πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου και το κύριο λιμάνι του. Την ονομασία της, η πόλη την οφείλει στην ομώνυμη εκκλησία του Άγιου Νικολάου, που είναι μια από τις αρχαιότερες στην Κρήτη. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς στην Κρήτη και ήταν από τις πρώτες πόλεις, απ’ όπου ξεκίνησε η τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Η πόλη, είναι μια γραφική πολιτεία κτισμένη γύρω από την Λίμνη Βουλισμένη. Το στολίδι της πόλης, η μικρή λιμνοθάλασσα, εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με την μαγεία της αλλά και τους αρχαίους μύθους που είναι δεμένοι με αυτή. Στην βόλτα σας, στα πολλά καταστήματα της πόλης, μπορείτε να βρείτε, διαλεχτά είδη παραδοσιακής Κρητικής τέχνης, αντίγραφα αντικειμένων από διάφορα αρχαιολογικά μουσεία, κοσμήματα, κεντήματα και πολλά άλλα είδη. Υπάρχουν καφετερίες, γραφικά καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, αγαπημένα στέκια για τοπικούς μεζέδες και ρακί. Αμέτρητες είναι οι ευκαιρίες για διασκέδαση σε πολυάριθμα μπαρ και ντισκοτέκ, αλλά και σε κέντρα με γνήσιο Κρητικό γλέντι, συνοδευμένο πάντα με ντόπιο κρασί και ρακί.
Οι λάτρεις της Ιστορίας, είναι σίγουρο ότι θα την αγαπήσουν. Είναι ένας τόπος με κληρονομιά από την Μινωική Εποχή, την Ελληνορωμαϊκή και Πρώτη Βυζαντινή Περίοδο. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε έξοχα μουσεία, όπως το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό Μουσείο στον Άγιο Νικόλαο. Επιβάλλεται μια επίσκεψη, στους καταπληκτικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως: οι αρχαίες πόλεις της Δρήρου, της Πραισός και την Ίτανο, οι Προ-μινωικές περιοχές του Μύρτου και της Παχιάς Άμμου, το Μινωικό ανάκτορο στη Ζάκρο, τα ερείπια της Δωρικής πόλης Λατώ στην Κριτσά, η Mέσο-Μινωική έπαυλη στη Σητεία, οι Μετά-μινωικοί οικισμοί στα Γουρνιά και Μακρύγιαλου και το Μινωικό οικισμό στο Παλαίκαστρο .Ο νομός, διαθέτει πολλά τουριστικά θέρετρα και κοσμοπολίτικες παραλίες, αλλά και ήσυχες περιοχές με πανέμορφα νερά, που μπορούν να προσφέρουν πιο χαλαρωτικές διακοπές. Οι περισσότερες παραλίες έχουν βραβευτεί με τη γαλάζια σημαία και είναι ιδανικές για κολύμπι και θαλάσσια σπορ.
Η Σπιναλόγκα και τα νησιά Χρυσή και Κουφονήσι με τις αμμώδεις παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά είναι μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε. Το πιο γνωστό μέρος είναι η πανέμορφη παραλία του Βάι. Μοναδική παραλία σε όλη την Ευρώπη, χάρης στο πλούσιο φοινικόδασός της που σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά της, δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποια τροπική ακτή. Ο Άγιος Νικόλαος, με το εξαιρετικό κλίμα τις όμορφες ακρογιαλιές και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, καταφέρνει να συνδυάσει παραδοσιακά και μοντέρνα χαρακτηριστικά, προσφέροντας ένα πολύ ελκυστικό τουριστικό προορισμό.
Δείτε τα καταλύματα που σας προτείνουμε για τον νομό : ΛΑΣΙΘΙΟΥ