Αφιερώματα

Σας καλωσορίζουμε στην καινούργια ενότητα που εγκαινιάζουμε, με τίτλο ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.

Η ενότητα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ, είναι μια προσπάθεια, να αναδείξουμε και να γνωρίσετε, περιοχές της ΕΛΛΑΔΑΣ, που μπορείτε να επισκεφτείτε ή να διαμείνετε στις διακοπές σας.

Στην ενότητα αυτή, θα βρείτε μικρά Αφιερώματα σε Περιοχές.

Είναι μια επιπλέον βοήθεια στην αναζήτησή σας, για να επιλέξετε το τόπο των διακοπών σας.

 

Νομός ΛΕΣΒΟΥ

ΑΝΑΞΟΣ - ΛΕΣΒΟΥ

ΛΕΣΒΟΥ Στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, στο νησί της Λέσβου, βρίσκεται η Άναξος. Είναι στο βόρειο τμήμα του νησιού και απέχει 55 χλμ από την Πόλη της Μυτιλήνης. Βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Πέτρα και Αμπέλια και είναι παραθαλάσσιος οικισμός. Είναι ένα από τα διασημότερα θέρετρα του νησιού. Ο παραθεριστικός οικισμός βρίσκεται σε μια μαγευτική περιοχή, φυσικού καλούς. Αριστοτεχνικά τοποθετημένη πάνω σε έναν καταπράσινο κάμπο με ένα μικρό ποταμάκι να τρέχει στην άκρη του. Παρόλο το τουριστικό ενδιαφέρον, και την ανάπτυξη της, η περιοχή δεν έχει χάσει τη γραφικότητα και την ταυτότητα της. Στο θέρετρο υπάρχουν ξενοδοχεία και καταλύματα όλων των κατηγοριών καθώς και μαγαζιά για τα απαραίτητά σας. Εστιατόρια και ταβέρνες πάνω στο κύμα, θα φροντίσουν για την διατροφή σας, ενώ οι καφετερίες και τα μπαρ, θα σας χαρίσουν ευχάριστες ώρες χαλάρωσης και διασκέδασης.
Ο κόλπος, δίνει σχήμα και προστασία στην παραλία. Τα θέλγητρά της, γνωστά και φημισμένα, στους ντόπιους και τους επισκέπτες, την έχουν κάνει σημείο αναφοράς και πόλο έλξης. Η παραλία, μήκους χιλιομέτρων είναι "στρωμένη" με χρυσή άμμο, οργανωμένη και βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Είναι μια από τις καλύτερες του νησιού, κατάλληλη για κολύμβηση και θαλασσιές δραστηριότητες. Η Άναξος, είναι ιδανική για οικογενειακές ποιοτικές διακοπές, σε έναν τόπο με φιλόξενους κατοίκους, με εντυπώσεις και εικόνες, που δεν περιγράφονται.
Δείτε τα καταλύματα που σας προτείνουμε για τον νομό : ΛΕΣΒΟΥ