Αφιερώματα

Σας καλωσορίζουμε στην καινούργια ενότητα που εγκαινιάζουμε, με τίτλο ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.

Η ενότητα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ, είναι μια προσπάθεια, να αναδείξουμε και να γνωρίσετε, περιοχές της ΕΛΛΑΔΑΣ, που μπορείτε να επισκεφτείτε ή να διαμείνετε στις διακοπές σας.

Στην ενότητα αυτή, θα βρείτε μικρά Αφιερώματα σε Περιοχές.

Είναι μια επιπλέον βοήθεια στην αναζήτησή σας, για να επιλέξετε το τόπο των διακοπών σας.

 

Νομός ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΠΟΛΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑ

ΛΕΥΚΑΔΑΣ Το Νησί της Λευκάδας είναι το τέταρτο, σε έκταση και πληθυσμό στο Ιόνιο. Το όνομα της η Λευκάδα το πηρέ το ακρωτήριο του Λευκάτα που στην αρχαιότητα ονομαζόταν, Λευκάς. Πρωτεύουσα του Δήμου και του νησιού, είναι η Πόλη της Λευκάδας. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του Νησιού και συνδέεται με τον Νόμο Αιτωλοακαρνανίας μέσω του πορθμού του Δρεπάνου. Η πόλη ή αλλιώς Χώρα, είναι οργανωμένη και διαθέτει τις υποδομές για να υποστηρίξει την έντονη τουριστική δραστηριότητά της, χωρίς να χάνει την παραδοσιακή φυσιογνωμία της.
Στην Χώρα, θα σας φιλοξενήσουν ξενοδοχεία και καταλύματα όλων των τύπων, τα περισσότερα παραδοσιακά και ανακαινισμένα, σε τελεία αρμόνια με το ύφος της πόλης. Τα εστιατόρια και τα ταβερνάκια θα σας γνωρίσουν την Λευκαδίτικη κουζίνα με τα πάμπολλα, πεντανόστιμα εδέσματα με τα παράξενα ονόματα. Στα γραφικά καντούνια της θα συναντήστε, εμπορικά και καταστήματα όλων των τύπων, για τα ψώνια και τις αγορές σας. Στα παραδοσιακά της καφενεία, θα έρθετε σε επαφή με τους κατοίκους της πόλης και την Επτανησιακή κουλτούρα τους. Για την διασκέδαση σας, η έντονη νυχτερινή ζωή της πόλης δε θα σας αφήσει παραπονεμένους. Ακόμα διαθέτει μαρίνα και εξαιρετικές παραλίες, με υποδομές για θαλάσσιες δραστηριότητες και φημισμένες για τα νερά και την ομορφιά του τοπίου τους.
Στα Αξιοθέατα της πόλης θα πρέπει να εντάξουμε, την φύση και τον περιβάλλοντα χώρο, όπως και τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της με τα στενά δρομάκια, τα πεζοδρόμια και τα παραδοσιακά της σπίτια. Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε, το Κάστρο της Αγίας Μαύρας, το πάρκο των ποιητών, την Δημόσια Βιβλιοθήκη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Φωνογράφου, και τις παλαιές εκκλησίες, που είναι διάσπαρτες μέσα στην Πόλη. Η Πόλη της Λευκάδας και το Νησί, θα καλύψει στο έπακρο τις ανάγκες σας, για ποιοτικές διακοπές χαλάρωση και διασκέδαση.
Δείτε τα καταλύματα που σας προτείνουμε για τον νομό : ΛΕΥΚΑΔΑΣ