Αφιερώματα

Σας καλωσορίζουμε στην καινούργια ενότητα που εγκαινιάζουμε, με τίτλο ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.

Η ενότητα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ, είναι μια προσπάθεια, να αναδείξουμε και να γνωρίσετε, περιοχές της ΕΛΛΑΔΑΣ, που μπορείτε να επισκεφτείτε ή να διαμείνετε στις διακοπές σας.

Στην ενότητα αυτή, θα βρείτε μικρά Αφιερώματα σε Περιοχές.

Είναι μια επιπλέον βοήθεια στην αναζήτησή σας, για να επιλέξετε το τόπο των διακοπών σας.

 

Νομός ΡΟΔΟΠΗΣ

ΜΑΡΩΝΕΙΑ – ΡΟΔΟΠΗ

ΡΟΔΟΠΗΣ Στη νοτιοανατολική πλευρά του Νομού Ροδόπης και σε απόσταση 35 χμ από τη Κομοτηνή, βρίσκεται η Μαρώνεια. Ο οικισμός, είναι κτισμένος στις πλαγιές του όρους Ίσμαρος και έχει ιστορία 26 αιώνων. Το όνομα της το πήρε από την αρχαία πόλη, που ιδρύθηκε από τον Μάρωνα, ιερέα του Θεού Απόλλωνα. Ο επισκέπτης που θα επιλέξει ως τόπο διακοπών την Μαρώνεια, έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί όλες τις υποδομές του οικισμού και να παρακολουθήσει, ποικίλες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις με αναπαράστασεις πατροπαράδοτων εθίμων που διοργανώνονται όλο το χρόνο. Ακόμα, με βάση την Μαρώνεια, μπορείτε να πραγματοποιήσετε, ποικίλες ημερήσιες εξορμήσεις στη γύρω και ευρύτερη περιοχή. Μια πρώτη επίσκεψη, είναι σίγουρα το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας και η Ρωμαϊκή Αγορά. Το σπήλαιο του Κύκλωπα Πολύφημου, είναι οπωσδήποτε η επόμενη επίσκεψή σας. Το σπήλαιο, γνωστό από τα Ομηρικά Έπη, έχει μήκος διαδρόμων περίπου 2.000 μ. και στολίζεται με εξαιρετικό διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε πολλούς σχεδιασμούς και χρώματα.
Για τους λάτρεις της θάλασσας, η γαλάζια απεραντοσύνη του θρακικού πελάγους και οι ολοκάθαρες παραλίες, θα αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Η οργανωμένη παραλία του Ιμέρου με τα αβαθή νερά και την αμμουδιά της, καθώς και οι παραλίες της Αλκυόνας, του Πλατανίτη και του Αγίου Χαραλάμπους, θα καλύψουν όλες τις απαιτήσεις σας. Ακόμα, ένας Ιδανικός τόπος για ημερήσιες εκδρομές είναι και ο Υδροβιότοπος του Ιμέρου. Βρίσκεται, στο σημείο που εκβάλλει στη θάλασσα ο ποταμός Φιλιουρής και στην ευρύτερη περιοχή, σχηματίζεται ένα σύμπλεγμα μικρών λιμνών. Ο υδροβιότοπος αποζημιώνει όχι μόνο στους λάτρεις του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και κάθε επισκέπτη παρέχοντας την ευκαιρία παρατήρησης πολλών ειδών ορνιθοπανίδας και ιδιαίτερα των εντυπωσιακών φλαμίνγκο. Μια ευχάριστη αλλαγή και αρκετά ενδιαφέρουσα, είναι μια βόλτα στην πόλη της Κομοτηνής. Τα στενά γραφικά δρομάκια, τα σύγχρονα πολυώροφα κτίρια, τα μουσεία και τα αρχαία τείχη, δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην πόλη, που σφύζει από ζωή.
Δείτε τα καταλύματα που σας προτείνουμε για τον νομό : ΡΟΔΟΠΗΣ