Αφιερώματα

Σας καλωσορίζουμε στην καινούργια ενότητα που εγκαινιάζουμε, με τίτλο ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.

Η ενότητα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ, είναι μια προσπάθεια, να αναδείξουμε και να γνωρίσετε, περιοχές της ΕΛΛΑΔΑΣ, που μπορείτε να επισκεφτείτε ή να διαμείνετε στις διακοπές σας.

Στην ενότητα αυτή, θα βρείτε μικρά Αφιερώματα σε Περιοχές.

Είναι μια επιπλέον βοήθεια στην αναζήτησή σας, για να επιλέξετε το τόπο των διακοπών σας.

 

Νομός ΣΑΜΟΥ

ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΣΑΜΟΥ

ΣΑΜΟΥ Στο Νησί της Σάμου στο Ανατολικό Αιγαίο, βρίσκεται το Καρλόβασι. Απέχει 32 χλμ. από την πρωτεύουσα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι του Νησιού. Βρίσκεται στα Βορειοδυτικά του νησιού, είναι Δήμος του Νομού που αποτελείται από 4 χωριά. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για το πώς πηρέ το όνομα του ο τόπος, οι περισσότερες αναφέρουν ότι προέρχεται από τούρκικες λέξεις ή από Κυριώνυμο. Το Καρλόβασι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και πράσινα Τουριστικά θέρετρα του Αιγαίου. Η εύφορη πεδιάδα προστατευμένη από τους γύρω λόφους καταλήγει σε έναν όρμο. Η κωμόπολη, σε πλήρη αρμονία με τον τόπο διαθέτει ιδιαίτερα Αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. Τα Νεοκλασικά, Αρχοντικά, καλοδιατηρημένα και ανακαινισμένα, δείγματα της εμπορικής και οικονομικής ανάπτυξης που είχε τις προηγούμενες δεκαετίες η περιοχή. Η βόλτα σας, στα στενάκια σοκάκια και τα πλακόστρωτα καλντερίμια θα σας οδηγήσει στα παραδοσιακά, νησιώτικα δίπατα σπίτια, βαμμένα στα χρώματα του λευκού και του γαλάζιου. Εντύπωση προκαλεί και ο μεγάλος αριθμός εκκλησιών που θα αντικρίσετε, παντού και σε όλα τα μεγέθη και τους τύπους.
Το Καρλόβασι, είναι οργανωμένο τουριστικά, με ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κατοικίες όλων των τύπων. Διαθέτει όλες τις υπηρεσίες και στις εμπορικές αγορές του, υπάρχει αφθονία αγαθών. Εδώ τα τοπικά προϊόντα έχουν την τιμητική τους και θα σας εντυπωσιάσουν με την ποικιλία και την ποιότητά τους. Για την διατροφή σας υπάρχουν πλήθος εστιατορίων και ταβερνών, με τοπική πεντανόστιμη κουζίνα. Για την διασκέδαση σας, θα φροντίσουν, τα καφέ και τα μπαρ με θεά το Αιγαίο Πέλαγος, ενώ η νυχτερινή ζωή της περιοχής είναι γνωστή.
Οι παραλίες, φυσικές καλλονές και θέλγητρα, της ευρύτερης περιοχής, αποτελούν την καρδιά και το κέντρο δρώμενων, του οικισμού. Οι ακτές, είναι πολλές και με διαφορές μεταξύ τους, όλες με καθαρά κρυστάλλινα νερά καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα στην αμμουδιά και το βότσαλο, σε οργανωμένες παραλίες με υποδομές και δραστηριότητες και σε άλλες πιο απόμερες, μέσα στα πεύκα και την μαγευτική φύση. Το Καρλόβασι, αρχοντικό και παραδοσιακό, προσφέρει όλα όσα θέλετε και χρειάζεστε για τις διακοπές σας.
Δείτε τα καταλύματα που σας προτείνουμε για τον νομό : ΣΑΜΟΥ