Αφιερώματα

Σας καλωσορίζουμε στην καινούργια ενότητα που εγκαινιάζουμε, με τίτλο ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.

Η ενότητα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ, είναι μια προσπάθεια, να αναδείξουμε και να γνωρίσετε, περιοχές της ΕΛΛΑΔΑΣ, που μπορείτε να επισκεφτείτε ή να διαμείνετε στις διακοπές σας.

Στην ενότητα αυτή, θα βρείτε μικρά Αφιερώματα σε Περιοχές.

Είναι μια επιπλέον βοήθεια στην αναζήτησή σας, για να επιλέξετε το τόπο των διακοπών σας.

 

Νομός ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ - ΦΘΙΩΤΙΔΑ

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Στους πρόποδες του όρους Οίτη, βρίσκονται τα Λουτρά της Υπάτης. Απέχουν 18 χλμ. από τη Λαμία και 11 χλμ. από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδιού. Ο οικισμός οφείλει την ονομασία του, στα ιαματικά λουτρά του και λειτουργεί ως Λουτρόπολη από τα τέλη του 19ου αιώνα. Οι Ιαματικές Πηγές της Υπάτης, είναι από τις πιο σημαντικές στην Ελληνική Επικράτεια και γνωστές για τις ιδιότητες τους από την αρχαιότητα, καθώς αναφέρονται στον Στράβωνα και τον Θουκυδίδη. Το Υδροθεραπευτήριο της Υπάτης, είναι από τα τελειότερα και πλέον συγχρονισμένα υδροθεραπευτήρια. Τα νερά της πηγής ασκούν θεραπευτική και ανακουφιστική δράση σε πάσχοντες, από παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος, δερματικές, αρθριτικές, ρευματικές, γυναικολογικές, του αναπνευστικού συστήματος, υπέρταση, καρδιακή ανεπάρκεια στεφανιαίας και σύνδρομα από διαταραχές του νευροφυτικού συστήματος και των περιφερικών νεύρων. Τα περισσότερα από τα σημερινά οικήματα της Λουτρόπολης, λειτουργούν ως ξενοδοχειακά καταλύματα και ανήκουν σε όλες τις κατηγορίες. Ο οικισμός, διαθέτει όλες τις ανέσεις και τις παροχές μιας λουτρόπολης και σφύζει από ζωή, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Πέρα από την Λουτρόπολη, ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στις μοναδικές και ξεχωριστές ομορφιές του δρυμού της Οίτης, με τα ιδιαίτερα μονοπάτια του, τα μοναδικά φαράγγια της Φουρνοσπηλιάς, τις Αγιότρυπες και το Βάραθρο της Ανεμότρυπας. Στα πλαίσια του Θρησκευτικού και Ιστορικού Τουρισμού, μπορείτε να επισκεφτείτε την Μονή Αγάθωνος και την Παναγία της Αντίνιτσας. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την γαστρονομία της περιοχή, που από μόνη της είναι ένας σοβαρός λόγος να την επισκεφτείτε. Τα Λουτρά Υπάτης, λόγω των ξενοδοχειακών υποδομών, της φυσικής ομορφιάς, του υγιεινού κλίματος, της γεωγραφικής θέσης και της άνετης πρόσβασης από οποιοδήποτε σημείο της στεριανής Ελλάδας, προσφέρονται για ευχάριστη διαμονή και πεζοπορικές - ορειβατικές εξορμήσεις στη γύρω περιοχή. Ως προορισμός, είναι σίγουρο, ότι θα σας πείσει να επαναλάβετε την επίσκεψή σας, φέρνοντας μαζί σας και φίλους που θέλετε να γνωρίσουν και να γευτούν τις ποικίλες ομορφιές και χάρες της.
Δείτε τα καταλύματα που σας προτείνουμε για τον νομό : ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ