Αφιερώματα

Σας καλωσορίζουμε στην καινούργια ενότητα που εγκαινιάζουμε, με τίτλο ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.

Η ενότητα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ, είναι μια προσπάθεια, να αναδείξουμε και να γνωρίσετε, περιοχές της ΕΛΛΑΔΑΣ, που μπορείτε να επισκεφτείτε ή να διαμείνετε στις διακοπές σας.

Στην ενότητα αυτή, θα βρείτε μικρά Αφιερώματα σε Περιοχές.

Είναι μια επιπλέον βοήθεια στην αναζήτησή σας, για να επιλέξετε το τόπο των διακοπών σας.

 

Νομός ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ - ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΦΛΩΡΙΝΑΣ Στον Νόμο Φλώρινας και σε μικρή απόσταση από την κωμόπολη του Αμύνταιου, βρίσκεται ο οικισμός του Αγίου Παντελεήμονα. Βρίσκεται στους πρόποδες του Όρους Βόρας και στην όχθη της λίμνης Βεγορίτιδας. Ο οικισμός βρίσκεται στο σταυροδρόμι δυο χιονοδρομικών κέντρων, της Βίγλας και του Καϊμακτσαλάν. Είναι οργανωμένος, με υποδομές και αποτελεί Τουριστικό Προορισμό, διατηρώντας το παραδοσιακό του χρώμα και βρίσκεται σε τελεία αρμονία με το περιβάλλον. Σε αυτόν θα βρείτε, καταλύματα όλων των κατηγοριών, εμπορικά καταστήματα καθώς και ταβέρνες και εστιατόρια με τοπικούς μεζέδες με ψάρια από την λίμνη. Δεν θα πρέπει να παραλείψετε να δοκίμασε και να αγοράσετε τα περίφημα και ονομαστά τοπικά κρασιά.
Η Λίμνη Βεγορίτιδα, που φιλοξένει στην αγκαλιά της τον οικισμό, είναι σημείο αναφοράς της περιοχή. Είναι πόλος έλξης, φυσικό αξιοθέατο και η δεύτερη σε μέγεθος λίμνη της Ελλάδας. Αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους, με αξιόλογη ιχθυοπανίδα και ζωοδότης για τους κατοίκους της γύρω περιοχής.
Στα αξιοθέατα της περιοχής περιλαμβάνεται ο προϊστορικός οικισμός που είναι από τα Σημαντικότερα μνημεία, η ελληνιστική πόλη των Πετρών και τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία. Επίσης αξίζει να επισκεφτείτε, τον παραδοσιακός οικισμός του Νυμφαίου. Ο οικισμός του Αγίου Παντελεήμονα, βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που δεν μπορεί να περιγράφει με λόγια, παρά μονό με εικόνες και εμπειρικές ιστορίες. Είναι δε, ένας προορισμός που πρέπει οπωσδήποτε να προγραμματίσετε να τον επισκεφτείτε.
Δείτε τα καταλύματα που σας προτείνουμε για τον νομό : ΦΛΩΡΙΝΑΣ