Αφιερώματα

Σας καλωσορίζουμε στην καινούργια ενότητα που εγκαινιάζουμε, με τίτλο ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.

Η ενότητα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ, είναι μια προσπάθεια, να αναδείξουμε και να γνωρίσετε, περιοχές της ΕΛΛΑΔΑΣ, που μπορείτε να επισκεφτείτε ή να διαμείνετε στις διακοπές σας.

Στην ενότητα αυτή, θα βρείτε μικρά Αφιερώματα σε Περιοχές.

Είναι μια επιπλέον βοήθεια στην αναζήτησή σας, για να επιλέξετε το τόπο των διακοπών σας.

 

Νομός ΧΑΝΙΩΝ

ΝΕΑ ΚΥΔΩΝΙΑ - ΧΑΝΙΑ

ΧΑΝΙΩΝ Στα βόρεια του νομού των Χανίων, βρίσκεται ο παραθαλάσσιος δήμος της Νέας Κυδωνίας. Εκτείνεται από το δυτικό άκρο της πόλης των Χανίων έως την παραλία του Πλατανιά. Είναι κατ' εξοχήν τουριστικός δήμος με 12,5 χλμ. συνεχόμενης παραλίας και ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Ο Δήμος Νέας Κυδωνίας, είναι από τους πλέον τουριστικούς του νομού, με δυναμική ανάπτυξη, αλλά και σημαντική αγροτική παραγωγή. Οι κοσμοπολίτικες παραλίες του Δήμου, είναι μεγάλες, αμμώδεις και πράσινες και έχουν διακριθεί με γαλάζιες σημαίες. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ακτής, είναι γεμάτο κολπίσκους και χερσονήσους που προσφέρονται για μπάνιο και αναψυχή. Στην περιοχή λειτουργούν ξενοδοχειακές μονάδες, μικρές και μεγάλες, τουριστικά καταλύματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια, όλες πνιγμένες στο πράσινο. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις αναψυχής, τα καταστήματα και οι μικρές αγορές με παραδοσιακά προϊόντα καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Εστιατόρια και ταβέρνες, με γνήσιες Κρητικές νοστιμιές και γεύσεις θα σας ξεναγήσουν γευστικά, ενώ τα καφέ και τα νυχτερινά κέντρα θα φροντίσουν για την διασκέδασής σας.
Ωστόσο, ο επισκέπτης με βάση του τον δήμο, έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στα υπέροχα χωριά της ενδοχώρας, όπου η απαράμιλλη φυσική ομορφιά συνυπάρχει με την αυθεντική Κρητική παράδοση. Το μεθυστικό άρωμα των ανθισμένων πορτοκαλεώνων, θα σας συνοδεύσει σε όλη την διαδρομή σας στα παραδοσιακά χωριουδάκια και μπορείτε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό ξεροτήγανο και το ανόθευτο ντόπιο κρασί. Στην περιήγησή σας στα γραφικά ξωκλήσια και τις καταπράσινες δροσιές, μπορείτε να κάνετε ένα ευχάριστο διάλειμμα για να ξαποστάσετε σε κάποιο από τα παραδοσιακά μαγαζάκια και να δοκιμάσετε τον φημισμένο ντάκο με παρθένο Κρητικό ελαιόλαδο και να τον συνοδεύεστε με ντόπια τσικουδιά. Μια εκδρομή που σας προτείνουμε, είναι στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων. Βρίσκεται απέναντι από την πανέμορφη παραλία της Αγίας Μαρίνας και με το καραβάκι μπορείτε να κάνετε τον περίπλου της νησίδας. Αποτελεί το καταφύγιο για σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, όπως ο Κρητικός αίγαγρος και έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενο οικολογικό σύστημα. Στις παραλίες της Νέας Κυδωνίας, που κάθε χρόνο βραβεύονται με γαλάζιες σημαίες, αναπαράγεται η θαλάσσια χελώνα καρέτα - καρέτα (Caretta - caretta). Ακόμα στην ίδια περιοχή, φυτρώνει και το κρινάκι της θάλασσας ( Pancratium maritimum), το οποίο είναι αυτοφυές,. Το φυτό έχει χαρακτηρισθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως σπάνιο, απειλούμενο είδος.
Δείτε τα καταλύματα που σας προτείνουμε για τον νομό : ΧΑΝΙΩΝ