Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ 2019: Ποιοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού - Πληροφορίες

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ 2019: Ποιοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού - Πληροφορίες

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ 2019: Ποιοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έκδοση του νέου κύκλου συμμετοχής για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2019 του ΟΑΕΔ.

Η σχετική κοινή υπουργική απόφαση που ενεργοποιεί το σύστημα αιτήσεων από πλευράς εργαζομένων και ανέργων αναμένεται να δημοσιευθεί εντός Μαίου.

Σημειώστε:

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης πραγματοποιούνται σε διάστημα ενός έτους , σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.
 Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης και λήξης αυτού θα ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι  και άνεργοι, οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος διαθέτουν τα εξής:

Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ή

Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας ή

Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

Συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων

Για να είναι κάποιος δικαιούχος, καλείται να πληροί  τις  εξής  προϋποθέσεις:

Δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα εκτός εάν είναι στις κατηγορίες ΑμεΑ (δικαιούχος, συγγενής)

Δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι: τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 5 – 18 ετών, τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 18-24 ετών, όταν ασφαλίζονται από τον δικαιούχο ή τον άλλο γονέα τους, οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν ασφαλίζονται από αυτούς, οι συνοδοί ΑμεΑ.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, όποτε επιθυμούν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν ελεύθερα από το Μητρώο Παρόχων  του ΟΑΕΔ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο  του καταλύματος.

 

Share on facebook